|
|
|
|
|
|
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Репликант cenozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 15:43 Заглавие: 10 Thrash Metal албума от 21-и век, които трявба да чуете! |
|
|
Здравейте!
Реших да пусна една темичка с леко образователен характер.
Голяма част от феновете смятат, че траш метълът е мъртъв или вече не е това, което е бил.Дори те, обаче, не могат да отречат, че все още излизат албуми, които носят магията на 80-те, онзи дух и онова усещане, които само този стил може да създаде.
Ето и десятката:
1. Exodus - Tempo Of The Damned (2004)
Exodus са институцуя в метъл музиката, една от най-обичаните банди с едни от най- верните фенове.Недооценени от масовата аудитория и ревностно възхвалявани от запознатите с творчеството им.
През 2004-а година те издадоха албумът на завръщането си - Tempo Of The Damned - бих препоръчал това издание на всеки, който "има ухо" за качествения метъл, за оригиналните и нестандартни рифове, за класическите 80-тарски сола.Вече спокойно мога да констатирам - класика от 21-и век!
2. Megadeth - The System Has Failed (2004)
И до ден днешен, Megadeth си остават една от най-обичаните метъл банди, при все че не се свеняха да правят опасни завои по дългия път на своята музикална кариера.През 2004-а година Мъстейн издаде албумът на завръщането - завръщането към гнойните лирики и към онези рифове, които никой друг не съумя, дори да имитира.Но тук си говорим за нещо повече - в The System Has Failed чуваме и мелодиите, така характерни за периода на бандата от средата на 90-те.И всичко това поднесено в един почти концептуален вид - албумът е повече от хомогенен, а някои от песните вече са концертни класики.
3. Kreator - Enemy Of God (2005)
Най-успешната европейска траш метъл банда, едва ли се нуждае от представяне.Миле Петроца и компания доминират на метъл сцената и през новия век, а Enemy Of God(поне засега) остава върхът на трорческият хълм, по който групата е тръгнала.Освен класическите рифове-главорези, в албума чуваме и изключително технични и нестадартни сола, както и мелодични припеви, които, обаче, стоят тежко на мястото си.Kreator Uber Alles!
4. Sodom - M-16 - (2001)
Познавам много фенове на Sodom, които нареждат този албум сред най-добрите на групата.Албумът не прощава.Започва, смачква те, карате да скочиш и да се разбеснееш из малката си мизерна стаичка, да извикаш с пълно гърло:"I love the smell of napalm in the mornig...smells like...victory!"
5. Heathen - The Evolution Of Chaos (2010)
Тази група няма нужда от кометар.Ако не сте запознати с нея - запознайте се.Това е новият им албум, албумът на завръщането.И ако някой ви каже, че никоя група не може да надскочи себе си - не му вярвайте!
6. Death Angel - Killing Season (2008)
Има много малко групи, които съумяват да излязат от клишето.Death Angel са една от тях.А последният им албум ме убеди, че това е най-шибано подценяваната траш метъл банда на цялата шибана траш сцена!Без извинение!
7. Tankard - Beast Of Bourbon (2004)
Една група, един албум и много бира.Какво му трябва повече на човек?Die With a Beer in Your Hand!
8. Mekong Delta - Lurking Fear (2007)
Нещо различно.Нещо уникално.За хора без музикална предубеденост, за тези с отвореното съзнание...и най-вече за всички, които обичат тази велика група!Благодаря ви Mekong Delta!
9. Artillery - When Death Comes (2009)
Ето това беше неoчаквано!Въпреки, че съм голям почитател на датчаните, този албум ми дойде като ляво кроше в тъмна софийска улица!Артилеристите надминаха и най-смелите очаквания на феновете си, абсолютно задължителен албум, независимо дали сте фенове на блека, дета, уайта или на каквото сте там фенове!
10. Violator - Chemical Assault (2006)
Бразилия!Футбол, траш метъл и голи мадами.Какво повече може да искаш?
Тези момчета наистина не се ебават.Не се ебавайте и вие! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Panzerfaust cenozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 16:03 Заглавие: |
|
|
Хубава класация,за албумите на Екзодъс и Содом съм 100% съгласен. _________________
 |
|
|
 |
Репликант cenozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 16:16 Заглавие: |
|
|
Всеки един от тези албуми е уникален и неповторим.Няма да съжалявате, ако им отделите време.  |
|
|
 |
Iggy mesozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 16:25 Заглавие: |
|
|
много добра класация!
аз бих добавил няколко албума
Fueled By Fire - 'Spread The Fire'
Mantic Ritual - 'The Executioner'
Hirax - 'El Rostro De La Muerte'
Toxic Holocaust - 'An Overdose Of Death'
Whiplash - 'Unborn Again'
но все пак, когато ми се слуша траш, предпочитам старите неща.... |
|
|
 |
Репликант cenozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 16:29 Заглавие: |
|
|
Разбира се, има много добри неща, издадени и от младите момчета - Municipal Waste, Bonded By Blood, SSS, Gama Bomb и други, но въпреки това, смятам че са далеч от класата на гореизброените класици.
Единствените, които се доближават до истината са Violator, те са истински зверова, а албумът им е толкова силен, че не повярвах на ушите си, при първото слушане!  |
|
|
 |
Iggy mesozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 16:35 Заглавие: |
|
|
И аз много бях впечатлен от Violator - даже, когато ги чух за пръв път си помислих, че са някоя от старите групи, които съм изпуснал хахах...
Whiplash не са новаци, но ми се струва, че тяхното завръщане бе доста неглижирано, но може и да греша....албумът е доста добър, да, не е като старите неща, но е хубав..
Аз съм страшен фен на Heathen, но нещо не мога да харесам новия им албум.... ще чакам да го издадат и да си го купя на диск,защото все пак има голяма разлика да се слуша музика в youtube на pc и да се слуша на уредба....иначе ми се струва доста амбициозен новия Heathen
и обложката ми харесва... |
|
|
 |
Репликант cenozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 16:37 Заглавие: |
|
|
Whiplash никога няма да издадат нещо като пъртвите си три албума.Просто е е невъзможно!
Относно Heathen - след като си фен, знаеш че групата обича да подлатява музиката си, дай му шанс на албума - уникален е.И аз и още доста хора стигнахме до това мнение, едва ли всички сме в заблуда! Разбира се, в крайна сметка, всичко е въпрос на вкус и разбирания... |
|
|
 |
BorkNagaR cenozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 18:47 Заглавие: |
|
|
| Траша да е мъртъв? Няма такова нещо, просто е убит, което пояснява нещата. Иначе казано както се вижда от посочените албуми, старите кучета са си старите кучета, а днешните са смешници. |
|
|
 |
Iggy mesozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 18:48 Заглавие: |
|
|
| BorkNagaR написа: | | Траша да е мъртъв? Няма такова нещо, просто е убит, което пояснява нещата. Иначе казано както се вижда от посочените албуми, старите кучета са си старите кучета, а днешните са смешници. |
Е, чак пък смешници.....не е ли малко крайно това изказване? |
|
|
 |
BorkNagaR cenozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 19:15 Заглавие: |
|
|
| Iggy написа: | | BorkNagaR написа: | | Траша да е мъртъв? Няма такова нещо, просто е убит, което пояснява нещата. Иначе казано както се вижда от посочените албуми, старите кучета са си старите кучета, а днешните са смешници. |
Е, чак пък смешници.....не е ли малко крайно това изказване? |
Ни най-малко, пък и нали някой трябва да направи крайно изказване, че другите да се направят на капацитети . А и винаги съм бил противник на новите траш банди, които заливат списанието от 2 години и кусур (както и на разни постни манджи, Gojira, които като цяло не са зле, ама просто се насраха да хвалят последният албум, смешни иновативни банди, в които реално няма нищо такова и т.н.), просто като искам да си пусна траш, която реално рядко може да стане, тъй като половината Норвегия се изтраша, ще си пусна старата Металика, Пантера, Сепултура, някой Криейтър по нов, Am I Blood и такива банди. В новите просто няма на какво да се хвана, на това, че имитират някоя вече голяма група или това, че ходят смешно облечени като 80-те,а като нищо след някоя петилетки може да са тотално заебали всичко, защото вече са пораснали, а метъла е бил за деца разбираш.
А и още нещо, банди като Chimaira и Shadows fall (особено), доста по-траш и свежо звучащи от разни Warbringer, Gama bomb и подобни клоуни. |
|
|
 |
WHIPLASH cenozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 19:26 Заглавие: |
|
|
Бай Ангеле, а Believer и Sadus къде ги забрави?
Иначе браво за темата - по този начин форумът ще се раздвижи, а пък и добри неща си сложил. Подкрепям на 100% Sodom-а който си сложил. |
|
|
 |
Репликант cenozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 19:30 Заглавие: |
|
|
Има още много неща, освен Believer и Sadus, но все пак трябваше да избера само 10.Мисля, че това е есенцията на траша, засега.
@ BorkNagaR
Мисля. че има доста качествени нови бадни и че изказването ти е прекалено крайно.Разбира се, това е въпрсо на вкус и не смятам да спорим, точно поради тази причина. 
Последната промяна е направена от Репликант на 13.01.2010, 19:31; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
St.Rock cenozoic
|
Пуснато на: 13.01.2010, 19:31 Заглавие: |
|
|
Бай Ангел, както винаги класик и новатор едновременно. Съгласен съм с класацията, ама така ли Ironbound на Overkill не заслужаваше да е вътре бе? Не им отстъпва на другите  |
|
|
 |
Репликант cenozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 19:35 Заглавие: |
|
|
Overkill са страхотна банда,а новият им албум е наистина добър.
Онзи ден се бях замислил именно над това - ако вместо последните си 4 албума бяха издали само 2, нещата щяха да са чудовищни.Сега са "просто" чудесни.
Да не забравяме, че въпросната класация е изготвена изцяло по моите музикални вкусове и съображения, всеки може да си направи своя любима подредба. |
|
|
 |
WHIPLASH cenozoic

|
Пуснато на: 13.01.2010, 19:44 Заглавие: |
|
|
| Репликант написа: |
Да не забравяме, че въпросната класация е изготвена изцяло по моите музикални вкусове и съображения, всеки може да си направи своя любима подредба. |
Да, така е. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|
 |
|
|
|
 |